Vārda dienu svin: Aleksis, Aleksejs
Otrdiena, 2018. gada 17. jūlijs, 09:10
+25° C, vēja ātrums 3.1 m/s, Z-ZA vēja virziens

Dažas dienas atkāpjas no ierastā

2017. gada 17. novembrī, 04:00
Raksta autors: Lāsma Reimane
Dažas dienas atkāpjas no ierastā
Talsinieki Andris un Paula Eberliņi ar meitiņu Adeli uz Restorānu nedēļu Kuldīgā atbraukuši pēc radu ieteikuma.
Foto: Aivars Vētrājs
Restorānu nedēļas "Kuldīgas garša" rudens sesija kafejnīcās un restorānos noritējusi godam – tā saņēmusi daudz pozitīvu atsauksmju, dodot iedvesmu nākamajiem izaicinājumiem.
No 9. līdz 12. novembrim, akcentējot kodu – oranžs, akcijā piedalījās astoņi uzņēmumi: restorāni Bangert’s, Goldingen Room, Jēkaba sēta un Metropole, kafejnīcas Pagrabiņš un Tilts, konditoreja Šarlote un bārs-klubs Stender’s. To rīkoja Kuldīgas aktīvās atpūtas centrs, kultūras centrs un novada dome.


ORANŽAIS GŪST ATSAUCĪBU

Rīkotāju pārstāve Jana Bergmane saka: „Paldies apmeklētājiem – prieks, ka bija ļoti daudz kuldīdznieku un novada iedzīvotāju. Paldies šefpavāriem par uzdrīkstēšanos un izdomu, atkāpjoties no ikdienas. Pārsteidza tie apmeklētāji, kuri atsaucās oranžā koda aicinājumam un tērpā un aksesuāros izmantoja oranžo krāsu. Pateicība ikvienam par pozitīvajām emocijām, kas rudenī deva papildu enerģiju un siltuma lādiņu. Ar prieku darām zināmu, ka uz Kuldīgas garšu atkal aicināsim nākamgad no 12. līdz 18. martam.”


GRIBĒJA, LAI IR ILGĀK

Divus ēdināšanas uzņēmumus kopā ar ģimeni apmeklēja arī turlavnieks Aivis Ozols: „Pagrabiņā viss bija labi. Metropolē varēja būt labāk, jo bija tikai akcijas piedāvājums, bet citi ēdieni ne. Es visiem ieteiktu ēdienu vairāk taisīt no vietējiem produktiem. Ir jēri, truši, zivis, dažādi dārzeņi, bet mūsu piedāvājumā bija norvēģu lasis. Labāk atbalstīt savējos, nevis importa pārtiku. Mums visa kā ir gana. Kopumā pasākums organizēts ļoti labi. Es pat gribēju, lai tas ir ilgāk un var apmeklēt vairākus restorānus.”

Restorāna nedēļā Kuldīgu apmeklējuši talsinieki Andris un Paula Eberliņi ar meitiņu Adeli: „Vienmēr interesējamies, kas notiek apkārt. Sievai mamma iepriekšējā dienā bija kafejnīcā Tilts un ieteica aizbraukt arī mums. Gribējām pamēģināt ko jaunu un par zemu cenu. Šoreiz nostrādāja mārketings, jo sieva internetā apskatīja visus piedāvājumus. Pēc labākās bildes izvēlējāmies Metropoli, tomēr nesagaidījām to, ko bijām gaidījuši.”


LAI VIETĒJIE IZNĀK NO MĀJAS

Restorāna Jēkaba sēta vadītāja Jolanta Lange vērtē: „Saņēmām labas atsauksmes. Pie mums bija ļoti daudz apmeklētāju, piektdiena ar rezervācijām pilna. Uzstādījums bija kods – oranžs, tad arī ēdiens tika speciāli domāts, lai būtu oranžs. Cena nebija augsta, mums zupa un pamatēdiens maksāja septiņus eiro. Šāda nedēļa noteikti vajadzīga vietējiem cilvēkiem. Varēja atnākt tie, kuri no mājas iznāk reti, jo cena bija draudzīga. Domāju, ka tāda arī ir Restorānu nedēļas ideja – panākt, lai pie mums nāktu vietējie, un uzskatu, ka tas izdodas.”

Restorāna Bangert’s vadītāja Anda Šīmane atzina: bijis risks piedāvāt maltīti, kas varbūt tik daudz nesaistās ar restorāna ēdienu, tomēr tas atmaksājies. Salīdzinot ar pavasara apgrozījumu, šoreiz apmeklētāju bijis daudz vairāk. Arī kafejnīcā Tilts un konditorejā Šarlote darbinieki ar pozitīvo pasākumu ir apmierināti, priecājas, ka iedzīvotāji piedāvājumu novērtējuši, un apliecina savu dalību arī nākamgad.

Restorāna Goldingen Room vadītāja Santa Cine: „Mēs Restorānu nedēļai izstrādājām divus ēdienus, kurus ikdienā nepiedāvājam. Atsaucība bija liela, par to priecājamies, kaut gan šoreiz atnāca mazāk nekā pavasarī. Bet tas ir tāds jauks pasākums.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru: