Vārda dienu svin: Jautrīte, Kamila, Digna
Ceturtdiena, 2018. gada 19. jūlijs, 20:19
+24° C, vēja ātrums 4.1 m/s, Z vēja virziens

Vietējos labumus reklamēs gidi

2015. gada 27. augustā, 15:28
Raksta autors: Iveta Grīniņa
Vietējos labumus reklamēs gidi
Foto: Aivars Vētrājs
Šonedēļ lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība Kuldīgas labumi uz tikšanos aicināja pilsētas gidus, lai sadarbotos.

Tikšanās mērķis bija mudināt gidus ievest tūristus kooperatīva veikaliņā Pilsētas laukumā, lai iekārdinātu ar vietējo ražotāju gardumiem.

Kuldīgas aktīvās atpūtas centrā sertificēti 25 gidi, bet aicinājumam atsaucās seši, kuriem Kuldīgas labumu vadītāja Gunita Šternberga pastāstīja par ražojumiem un deva tos nogaršot.

Mēs gribētu padižoties ar to, ko novada mazie uzņēmēji prot un piedāvā.

Ekskursantus tas interesē. Ar gidiem vienojāmies, ka viesi tiks vesti uz kiosku, jo mūsu tirdzniecības vieta ir gandrīz vienīgā, kur nopērkami mājās gatavotie produkti. Piemēram, nav daudz vietu, kur iegādāties ceptus gardumus, rislingu, ābolu brendiju vai ķiršu desertvīnu. Arī sklandrausis noteikti jānogaršo. Piedāvāsim ekskursijas uz ražotnēm. Kuram gan nepatiktu apskatīt strausu fermu vai bišu dravu, konditoreju vai vīna pagrabu?” spriež G.Šternberga.

Gide Indra Vilmane ekskursantus uz šo veikaliņu jau vedusi un pārliecinājusies, ka tūristi vietējos produktus pērk labprāt: „Viņi parasti vēlas odziņu – kaut ko negaidītu un interesantu. Šī varētu būt tā odziņa – ekskursija kādā ražotnē. Šonedēļ man ir grupa no Latgales, vedīšu uz Kuldīgas labumiem. Nesen vadīju ekskursiju 45 Latvijas Universitātes pasniedzējiem un darbiniekiem. Viņi par kooperatīvu uzzinājuši jau iepriekš. Visi pirka kā traki, sevišķi brūklenes.

Vienmēr labi aiziet arī Akmens laikmeta maize, ko vietējie vēl īsti nenovērtē, bet tūristi pērk.”

Vairāki Indras kolēģi uz sarunu ar kooperatīvu nav varējuši tikt, bet viņa solīja informāciju nodot.

 

Attēlā:

Kooperatīva Kuldīgas labumi vadītāja Gunita Šternberga (no kreisās) aicina gides Indru Vilmani un Gerdu Bebrišu nogaršot pašmāju ražojumus un pēc tam tos ieteikt tūristiem.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru: