Vārda dienu svin: Agnese, Agnija, Agne
Svētdiena, 2018. gada 21. janvāris, 08:16
-12° C, vēja ātrums 0.5 m/s, D vēja virziens

30 labāko pulkā – Goldingen Room

2016. gada 14. janvārī, 15:42
Raksta autors: Iveta Grīniņa
30 labāko pulkā – Goldingen Room
Foto: organizatoru foto
Konkursā „Ekselences” 30 labākie restorāni Latvijā 2015 godpilno 20. vietu ieņēmis Kuldīgas Goldingen Room. Nosaukto vidū ir tikai daži ārpus Rīgas.

Projekta vadītājs Normunds Norenbergs skaidro, ka lēmumu par restorānu kvalitāti pieņēmusi kompetenta ārvalstu žūrija, kurā strādājuši 14 profesionāļi no Vācijas, Zviedrijas, Igaunijas, Dānijas, Šveices, Somijas un Norvēģijas, viņu vidū vairāki Michelin* zvaigznes ieguvuši pavāri.

 

Nemainīga kvalitāte

Vērtēšana notika rudenī un ziemas sākumā. „Restorāniem ārpus Rīgas kvalitāte parasti ļoti atšķiras vasarā, kad ir apmeklētāju pieplūdums, un ziemā. 

Žūrijas viedoklis – nevar atļauties būt labs vienu vai divas dienas, augstā līmenī jābūt visu laiku,

saka N.Norenbergs. Pretendentus izvirzījuši nozares speciālisti, žurnālisti, gardēži, blogeri, piešķirot punktus par ēdienu kvalitāti, dzērienu izvēli, apkalpošanu un gaisotni. Pavisam vērtēti 50 restorāni. Uz katru, iepriekš neinformējot, devās trīs žūrijas pārstāvji. Kuldīgā tie bijuši no Skandināvijas un Vācijas. 

 

Ziemā vēl cītīgāk

Goldingen Room saimniece Santa Cine atzina, ka augstais vērtējums ir milzīgs pārsteigums: „Tā bijusi slepena misija. Žūrija te bijusi, ēdusi, vērtējusi. Mēs nezinām, kad tas notika.

Ar siltām jūtām izturamies pret katru apmeklētāju, ziemā vēl jo vairāk.

Tagad mums ir vairāk laika pievērst katram tik daudz uzmanības, cik to vēlamies. Vasarā apkalpojam ļoti daudzus, toties ziemā varam izpausties, veidojam speciālu ēdienkarti, ir laiks eksperimentēt un ēdienu pasniegt sarežģītākā tehnoloģiskā izpildījumā. Vasarā to nevaram atļauties. Bet Air Baltic simpātiju balvas stāsts mani aizkustināja. Kad viņi aizlido uz Honkongu vai citām lielām lidostām, visi brīnās, ka valstī ar nepilniem diviem miljoniem iedzīvotāju ir kompānija, kura spēj pārvadāt piecus miljonus pasažieru gadā. Citiem tas šķiet utopiski. Tāpēc

Air Baltic izvēlējās mūs, ka mēs ārpus Rīgas nestrādājam sliktāk kā galvaspilsētas restorāni.” 

Vislabākā titulu ieguvis restorāns Vincents, 2. vietā Bibliotēka No.1, trešajā – restorāns Muusu.

 

* Michelin Guide ir prestižākais Eiropas viesnīcu un restorānu ceļvedis, tas izmanto trīs zvaigžņu sistēmu, kas apzīmē labākās viesnīcas un restorānus.

 

Attēlā:

Kuldīgas restorāna Goldingen Room saimniece Santa Cine (vidū) saņēma AirBaltic simpātiju balvu. Līdzās šī uzņēmuma korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags un Latvijas restorānu konkursa organizatores.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru: