Vārda dienu svin: Jānis
Svētdiena, 2018. gada 24. jūnijs, 08:39
+13° C, vēja ātrums 3.6 m/s, Z-ZA vēja virziens

Saņem sertifikātu par kafijas kvalitāti

2016. gada 19. maijā, 16:09
Raksta autors: Jolanta Hercenberga
Saņem sertifikātu par kafijas kvalitāti
Foto: Aivars Vētrājs
Kuldīgas kafejnīcā Cafe „Tilts” var malkot tikai augstvērtīgu kafiju, kas ir īpaši audzēta, svaigi grauzdēta un ļoti labi pagatavota. To apliecina šonedēļ piešķirtais organizācijas Speciality Coffee Asociation of Europe sertifikāts.

Tas apliecina SIA K27 kafejnīcas dalību šajā organizācijā.

Cafe „Tilts” Kuldīgā darbojas otro gadu, un, kā stāsta tās pārstāvis Klāvs Šlakorcins, šeit vienmēr dabūjama ļoti laba kafija, tādēļ jo īpaši svarīgi bijis darbību attīstīt.

Motivējusi asociācijas stratēģija piedāvāt biedriem dažādus kursus, rīkot konkursus un nometnes, kuros piedalās visi nozarē iesaistītie:

no kafijas audzētājiem un grauzdētājiem līdz kafejnīcu darbiniekiem. Īpašas kvalitātes dzēriena ceļš līdz klientam ir zināms: valsts un reģions, kur tā aug, ražotāja vārds un grauzdētājs.

Te piedāvā dzērienu tikai no augstvērtīgām pupiņām: gan automātā pagatavotu, gan filtra kafiju, kas brūvēta ar dažādiem rīkiem. Visi darbinieki, kas to gatavo, ir mācīti. Brūvēšana ir tāds pagatavošanas veids, kur uz īpašiem svariem (viens mērījums atspoguļo arī laiku) attiecīga grauzdējuma un maluma pupiņām caur papīra filtru tiek pievienots labs ūdens noteiktā temperatūrā un daudzumā.

Kafijas nianses nosaka gan gatavošanas veids, gan pupiņu šķirnes ar ļoti atšķirīgu smaržu un garšu. Automātā dzērienam espresso tiek izmantotas Indijā un Brazīlijā audzētas pupiņas, kuru proporcijas grauzdētavā izstrādātas speciāli šai kafejnīcai.

„Dalību asociācijā uztveram kā kvalitātes zīmi, kas veicina mūsu biznesu,” skaidro K.Šlakorcins, „jo tās zīmols pasaulē ir pazīstams un daudzi ceļotāji jau zina, kādu kafiju te var dabūt. Tomēr dalība asociācijā liek nemitīgi mācīties un attīstīties. Joprojām domājam, kā piedāvājumu dažādot. Ir daudz pagatavošanas veidu, kurus vēl varam apgūt, kā arī izmēģināt citas kafijas šķirnes.”

 

Attēlā:

Kuldīgas kafejnīcas Cafe „Tilts” pārstāvis Klāvs Šlakorcins rāda, kā tiek brūvēta augstvērtīga kafija.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru: