Vārda dienu svin: Antons, Antis, Antonijs
Ceturtdiena, 2018. gada 18. janvāris, 21:34
-2° C, vēja ātrums 1.5 m/s, A vēja virziens

Ne tāds kā gaidīts, bet veiksmīgs

2016. gada 31. maijā, 14:50
Raksta autors: Antra Grīnberga
Ne tāds kā gaidīts, bet veiksmīgs
Foto: Aivars Vētrājs
Nedēļas nogalē gada jubileju Kuldīgā nosvinēja Leldes un Aldra Zalkovsku izveidotā kafejnīca Makkabi. „Pirmais gads bijis veiksmīgs, kaut noteikti ne tāds, kā gaidīts,” atzīst Lelde. Jubilejā muzicēja Kristīne Dundure, Marta Viktorija Agruma, Gabriela Pallo, Elza Elmane un Lauris Seļava.

„Pagājusī vasara bija īstas ugunskristības. Nezināju, ko gaidīt, jo pieredzes nebija, bet gatavojos uz visu. Jāatzīst – viegli neklājās, bet tad atnāca ziema, kad varēja izdzīvot arī ļoti klusu laiku,” secina L.Zalkovska.Par naudu vairāk atbildot tēvs. „Bez Aldra es nevarētu, viņš ir neatņemama sastāvdaļa. Tētis saka – es esmu kafejnīcas seja, bet es saku – viņš ir pulksteņa mehānisms, kas kustina rādītājus, tikai mēs to neredzam.”

Abi piedzīvojuši to, ka viss neatbilst plānotajam, tāpēc nācies pielāgoties. „Kad sākām strādāt, kafejnīca bija atvērta no 7.30, jo bija dzirdēts, ka cilvēki grib arī agri no rītiem iedzert kafiju. Taču šo iespēju izmantoja ļoti maz cilvēku, tāpēc tagad darba laiks ir no deviņiem.” L.Zalkovska atzīst, ka esot jau plāni nākotnei: „Gribam izveidot klientu kartes. Šogad labāk izmantosim dabas veltes, paši tās saldējot.

Pērn nebija laika par to domāt, tāpēc ziemā daudz ogu pirkām, bet šogad tās sarūpēsim jau vasarā un rudenī.

Šovasar arī būs vairāk palīgu – divi no pašvaldības atbalstītās jauniešu nodarbinātības programmas un praktikante no Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma.”

Kafejnīcā ir tikpat darbinieku, cik sākumā: četras viesmīles, četri pavāri, konditore un divi pankūku cepēji. Lelde secina: veiksmes pamatā esot cilvēku spēja novērtēt to, ka Makkabi piedāvā pēc iespējas dabīgākus ēdienus. „Piemēram, frī kartupeļi netiek gatavoti no saldētas produkcijas, bet gan sagriezti no svaigiem kartupeļiem. Konditorejas izstrādājumi tiek cepti bez E vielām – tā kā mājās. Daudzi teikuši, ka te ir ļoti labas cenas. Tagad gan tās nedaudz cēlušās, bet arī ēdienkarte ir atjaunota, mainīti ēdiena kopējās cenas veidošanas principi.”

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru: