Vārda dienu svin: Vanda, Veneranda, Venija
Svētdiena, 2018. gada 23. septembris, 08:02
+13° C, vēja ātrums 8.2 m/s, R-DR vēja virziens

Ir gatavi biznesā riskēt

2018. gada 19. februārī, 02:00
Raksta autors: Jolanta Hercenberga
Ir gatavi biznesā riskēt
Jaunajā kafejnīcā "Kebab Cafe" Kuldīgā strādā Iveta Žilinska, kura kebabus piedāvā gan ēšanai turpat, gan līdzņemšanai.
Foto: Aivars Vētrājs
„Rēķināmies, ka kafejnīca Kuldīgā ir sezonāls bizness. Tomēr mēģināsim un gaidīsim vasaru. Kas neriskē, tas nevinnē; kas riskē, tam ir cerība,” saka "Kebab Cafe" īpašniece Elīna Šķiere. Nesen Baznīcas ielā 32a ātrās ēdināšanas vietu atvēris uzņēmums "KVMauto".
Elīna ar vīru Kristapu pirms gadiem diviem pārcēlušies uz Kuldīgu. „Esam ventspilnieki,” viņa stāsta. „Mācījos Rīgā, esmu juriste, bet pēc deviņiem gadiem gribējām pārcelties uz laukiem – tuvāk dzimtajai pusei, bet ne vairs Ventspilī, un tā izvēle krita par labu Kuldīgai. Gribam darboties savā biznesā, tikai ilgi nevarējām izdomāt, ko tieši. Ieraugot telpas šeit, radās ideja par vietu, kurā var ātri paēst.”

Pieredze jau esot, jo Ventspils jahtu ostā uzņēmumam trīs gadus ir kafejnīca Jahtu māja. Tas ir grila bārs, kurā var iegādāties šašliku, burgerus un arī kebabus. „Jutu, ka Kuldīgā uzņēmējdarbībai ir ļoti labvēlīga augsne – pretimnākoši, laipni cilvēki uz ielām un iestādēs,” uzskata Elīna. Pašlaik kafejnīcā strādā viena darbiniece, bet vasarā būšot vajadzīgi palīgi.
Komentāri
Inta
2018. gada 18. martā, 23:46
Acīmredzot kafejnīcas īpašniecei nav ne mazākās nojausmas kas īsti ir Donner ēdiens un no ko tas sastāv. Ieskrietuve ir parodija tam, kā būtu jāgaršo kebabam un Donner.
Ieteiktu viņām aizbraukt uz Vāciju vai Turciju lai saprast kā īsti to gatavo un kā tam jāgaršo.
Gaļu taupa taupības pēc, tas drīzāk ir sagriezts šašļiks. Donners sastāv no 80% kartupeļi, 18% kāposti, 2% gaļa, kas vispār ir apsmiekls. Tas ir drīzāk nevis Donner bet friškas ar pāris zaļumiem bez gaļas.
Kebabs arī līdz ar to nebija baudāms. Ok piesiet dūšu var, bet 2x tur neietu.
Šaubos ka ar tādu rezultātu, bizness ilgi pastāvēs. Un ja nemaldos Ventspilī jau šitos aizklapēja ciet.
Ak un runājot par higiēnu, jaunkundzes, pēc norēķināšanās ar naudu, pirms ķeras klāt ēdienam, rokas katru reizi jānomazgā!
Http
2018. gada 22. februārī, 17:53
Man patika,ka nebija tikai kāpostu un gaļa bet vēl gurķīts,tomātiņš,sīpoliņš par tādu cenu ir ok. Apkalpošanu varētu drusku pieslīpētu,bet tā visuma patika
Agija
2018. gada 22. februārī, 13:41
Esmu ļoti vīlusies....
Ir stipri jāpiedomā gan pie apkalpošanas, gan kebaba gatavošanas. To ko es ēdu - nenosauksi par kebabu (kāpostus un pikantu gaļas garšvielu varu ēst arī mājās).
Normunds
2018. gada 21. februārī, 13:31
Ieteiktu padomāt par apkalpošanu .

P.S. kebabs garšīgs .
Luize
2018. gada 20. februārī, 10:24
Ļoti garšīgi, neko sliktu nevaru teikt,,
bbb
2018. gada 20. februārī, 09:56
Bus janoteste tas kebabino,ja reiz tads iestadijums kuldza paradijies.
D,K
2018. gada 20. februārī, 00:12
njammu njammmu,,,,
ABC
2018. gada 19. februārī, 20:19
Alīna tikusi kafejnīcā pie rūcošām lapām - woow :)
Esmu dzirdējusi pozitīvas atsauksmes un noteikti iešu arī pats mēģināt garšot kebabu.
Alina
2018. gada 19. februārī, 20:05
Man gan nepaveicaas, vistas galjai bija kkaadi skrimšļi, salaat lapas bija rūktas... biju vīlusies...
Raitis
2018. gada 19. februārī, 13:20
Tiešām garšīgi! Iesaku!
Pievieno jaunu komentāru: