Vārda dienu svin: Māris, Mārica, Maigurs
Sestdiena, 2018. gada 22. septembris, 00:29
+22° C, vēja ātrums 7.2 m/s, D vēja virziens

Gatavo kopā ar Katrīnu

2018. gada 17. aprīlī, 16:16
Raksta autors: Katrīna Spuleniece-Aišpure
Gatavo kopā ar Katrīnu
Receptes iesaka uztura speciāliste Katrīna Spuleniece-Aišpure.
BALTĀS ZIVS FILEJA AR APELSĪNU SULU UN INGVERU

Vajadzēs: 175 g baltās zivs filejas (mencas, tilapijas, butes, asara) bez ādas un asakām, apelsīna puses sulu, ½ tējk. sasmalcināta ingvera, olīveļļu cepšanai, sāli un piparus.
Kā pagatavot: zivs filejas nosusina ar papīra dvieli un dažas minūtes no abām pusēm cep sakarsētā olīveļļā. Apelsīna sulu bļodiņā sajauc ar ingveru, sāli un pipariem, ar to pārlej izceptās zivis, nedaudz pakarsē, noņem no uguns un pirms pasniegšanas vēl patur pannā.


KŪPINĀTAS SIĻĶES UZKODA /24 gabaliņiem/

Vajadzēs: 3 kūpinātas siļķes filejas, 6 rupjmaizes šķēles, 150 g skābā krējuma, 1 ēd.k. mārrutku, 2 ēd.k. sakapātu maurloku.
Kā pagatavot: siļķes fileju sagriež mazos gabaliņos, krējumu sajauc ar mārrutkiem un maurlokiem, siļķes gabaliņus samaisa ar mērci un liek ledusskapī savilkties. Katru maizes šķēli sagriež četrās daļās un virsū liek apmēram tējkaroti zivju masas, rotā ar lokiem.


FENHEĻA SALĀTI AR LASI UN REDĪSIEM

Vajadzēs: 12 plānas kūpināta laša šķēles, 150 g skābā krējuma, 1 fenheli, bunti redīsu, 1 ēd.k. kapātu diļļu, 1 citrona mizu un sulu, 1 ēd.k. anīsa liķiera (ja vēlas).
Kā pagatavot: mērcei samaisa krējumu ar dillēm, smalki sarīvētu citrona miziņu un sulu, liķieri, pievieno sāli un piparus, liek ledusskapī ievilkties. Fenheli un redīsus sagriež plānās šķēlēs, kārto uz šķīvja kopā ar laša gabaliņiem, pārlej ar mērci.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru: