Aizvērt

Novērtē pavāru mākslu

2019. gada 11. septembrī, 08:00
Raksta autors: Daiga Bitiniece
Novērtē pavāru mākslu
Šefpavārs Aigars Sīlis kopā ar palīdzi Baibu Brasli un konditori Kristīni Strodi izcīnīja uzvaru konkursā "Baltijas kulinārais mantojums". No kreisās – menedžeris Viesturs Lasmanis.
Foto: Ineses Liberes arhīvs
„Kad tev dēls piedzimst, nobirst asara, kad uzvara konkursā, arī nobirst asara,” saka restorāna "Bangert’s" šefpavārs Aigars Sīlis, jautāts par izjūtām pēc uzvaras konkursā "Baltijas kulinārais mantojums", kas notika starptautiskās pārtikas izstādes "Riga Food" laikā Ķīpsalā pagājušajā nedēļā.
TRENĒJAS MĒNESI

Tajā kuldīdznieks piedalījās komandā kopā ar Kristīni Strodi un Baibu Brasli no restorāna Entresol. Menedžera Viestura Lasmaņa vadībā tur arī gatavojušies konkursam apmēram mēnesi, trenējušies uz laiku. „Tam bija liela nozīme, jo uzvarējām varbūt tieši tāpēc, ka tehniski viss bija vislabākajā kārtībā un galds vienmēr bija tīrs, uz ko Viesturs mums ik pa brīdim aizrādīja,” stāsta Aigars. Konkursantiem bijis zināms, ka uzkodām noteikti jāizmanto zandarts un dilles, pamatēdienam – paipalas, šitaki sēnes un vistu aknas, desertam – jogurts, pastinaki un speltas kviešu milti, bet pārējiem produktiem bijis saraksts, no kura drīkstējuši izvēlēties.


PIRMOREIZ – UZ PAVĀRU OLIMPISKAJĀM SPĒLĒM

Baltijas konkurss jau kļuvis par tradīciju un nu ceļos no vienas valsts uz otru, Latvijā atgriežoties pēc trim gadiem.

Izstādē Riga Food no 4. līdz 6. septembrim norisinājās pavisam seši pavāru konkursi, kuros kopā startēja 43 dalībnieki. Par konkursa Bocuse d’Or (to mēdz dēvēt par pavāru olimpiskajām spēlēm) nacionālās atlases uzvarētāju kļuva Dinārs Zvidriņš no restorāna Laivu centrs. Seši pavāri sacentās par titulu Latvijas 2019. gada pavārs, un šogad Reaton zelta pavārnīcu un čeku par 700 eiro ieguva Pāvels Skopa no restorāna Koya.


SACENŠAS DINOZAURI

Bet visvairāk skatītāju Ķīpsalas hallē pulcēja konkurss Meistarpavārs, ko paši tā dalībnieki jau iesaukuši par dinozauru konkursu. Un tajā uzvaru izcīnīja vēl viens kuldīdznieks vai, precīzāk sakot, padurnieks Raimonds Zommers, sava restorāna Entresol šefpavārs.

Sevi par dinozauriem saucot Latvijas vadošie šefpavāri. Raimonds Zommers, Valters Zirdziņš, Māris Jansons, Jānis Zvirbulis un Ingmārs Ladigs konkursā piedalījušies divu iemeslu dēļ – lai uzsvērtu pavāra profesijas nozīmīgumu un prestižu un lai pierādītu, ka dinozauri ne tikai labi izskatās žurnālu lappusēs, bet joprojām ir lieliski sava amata meistari. Viņu uzdevums bijis grūtāks – stundas laikā jāpagatavo maltīte no melnās kastes produktiem, proti, ēdiena sastāvdaļas konkursanti pirms tam nezināja.




Ineses Liberes arhīva foto
Titulu Meistarpavārs ieguva padurnieks Raimonds Zommers, sava restorāna Entresol šefpavārs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:



Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: aiga.blumberga@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Tas, ka bankas pārtrauc ierasto kodu karšu izmantošanu, man
liekas normāli
sagādā problēmas
patīk, jo jau sen lietoju Smart-ID
patīk, jo lietoju kodu kalkulatoru
vienalga, jo banku pakalpojumus internetā neizmantoju
Kurzemnieks Horoskopi