Aizvērt

Neparastu gardumu būs vairāk

2017. gada 8. decembrī, 00:00
Raksta autors: Jolanta Hercenberga
Neparastu gardumu būs vairāk
Domes rīkotajā konkursā "Jaunie Alsungas gardumi" kultūras namā pēc nogaršošanas no 22 piedāvājumiem katrs varēja izvēlēties trīs, par kuriem nobalsot.
Foto: Aivars Vētrājs
„Manis gatavotā burkānu želeja ir asa kā suitu sieva: no sākuma salda, pēc tam mīļi kož,” saka konkursa "Jaunie Alsungas gardumi" uzvarētāja Laila Puķīte, kuras burkānu ievārījumu, biezeni un aso želeju gan žūrija, gan skatītāji atzina par labu esam.
IR UNIKĀLS

Uz konkursa degustāciju Alsungas kultūras namā bija ieradušies teju 100 cilvēku, kuri nobaudīja 22 ēdienus un dzērienus: liķieri, ķirbju sulu, tēju, marinētas sēnes, dažādus cepumus, maizi, cukura konfektes un citus našķus. Piedāvājumi tika numurēti, un autors nebija zināms.

L.Puķīte esot izvērtējusi, kādi produkti no burkāniem Latvijā tiek piedāvāti, un izveidojusi savus, pievienojot cidonijas. „Neko līdzīgu internetā neatradu. Man patika, ka starp konkursa kritērijiem viens bija tāds, ka produktam jābūt unikālam. Tas man bija izaicinājums.”

2. vieta piešķirta Anitai Legzdiņai par marinētām sēnēm, bet 3. – Anitai Brūklei par ķirbju sulu. Skatītāju balsojumā uzvarēja Ruta Sokolovska, kas izcepusi siera cepumus ar sēkliņām. Par 1. vietu dome dāvāja 50 eiro, par otro – 30, trešo – 20, bet skatītāju simpātijai tika 40 eiro.


GRŪTI IZVĒLĒTIES

„Ļoti grūti izvēlēties, par ko balsot, jo produktu, kuri man garšo, ir vairāk nekā balsošanas lapiņu,” saka Dace Oberšate-Veisa. Arī Ārijai Baumanei izvēle neesot no vieglajām: „Garšoja burkānu biezenis un rudzu miltu cepumi ar riekstiem un sēklām, arī torte, maize. Tiešām grūti izvērtēt, bet te ir vairāki ēdieni, kas noteikti patiktu arī tūristiem, ja tos piedāvātu.”


DAUDZ KRITĒRIJU

Konkursu pašvaldība rīkoja, lai rosinātu iedzīvotājus līdzīgi sklandraušiem un skābmaizei veidot jaunus Alsungai raksturīgus produktus. Žūrijā bija deputātes Ilze Bloka un Inga Bredovska, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Kuldīgas biroja vadītāja Daiga Mellere, Maras muižas saimniece Inga Pranča-Hartingere no Turlavas pagasta un Stūrīšu muzeja, viesu mājas Branki īpašnieks un arī pavārs Igors Ginters no Mazirbes. Tika vērtēta produkta garša, izskats, sastāvs, izmaksas, cena, derīguma termiņš un citas nianses.

Pasākumu omulīgu darīja arī Alsungas muzikanti.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:



Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: aiga.blumberga@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Kā vērtējat policiju darbu Kuldīgā?
Labi strādā abas policijas.
Labi strādā pašvaldības policija.
Labi strādā Valsts policija.
Neviena nestrādā labi.
Mani tas neskar.
Kurzemnieks Horoskopi