Aizvērt

Bangerta kungs gatavs pieņemt

2014. gada 3. jūnijā, 15:18
Raksta autors: Inguna Spuleniece
Bangerta kungs gatavs pieņemt
Foto: Modris Rubenis
Kopš 3. jūnija pēc ilgas gaidīšanas pie Ventas rumbas kuldīdzniekus un pilsētas viesus laipni gaida restorāns Bangerts.

Tā saimnieki ir SIA Pils iela domubiedru grupa Edgars Zalāns, Andris Putāns un Artis Rozītis. Restorāna pirmsatklāšanas burzmā par tā tapšanu pastāstīja A.Rozītis un viņa kundze Gita.

 

Sešu gadu darbs

Ēku Pils ielā 1 SIA Pils iela īpašumā ieguvusi pirms sešiem gadiem. Tā celta pagājušā gadsimta 30. gados kā Latvijas Bankas Kuldīgas filiāle, tajā bijuši arī dzīvokļi, muzeja darbinieku kabineti, bet ilgstoši nams stāvējis tukšs. „Viss notika diezgan plūstoši, bez lielas cīņas, bet gadi seši bija vajadzīgi,” atzīst Artis.

Kad ienācām, te bija gružu kaudze. Pirmajā stāvā bija dzīvoklīši ar daudzām istabām, augšā – bēniņi. Pirmais darbs bija visu izmēzt.”

Kafejnīcas-bāra un picēriju Stender’s īpašnieki Artis un Gita stāsta, ka pamazām izkristalizējusies doma par divstāvu restorānu un trim terasēm. Jautāti, kas viņi abi ir Bangertā, Rozīši smejas – universālie kareivji. Ja vajag, paraksta līgumus, ja vajag – pievelk vadus: „Tā ir restorānu veidotāju un vadītāju specifika. No malas izskatās, ka viegli, bet šajos gados esam iemācījušies gandrīz visu.”

Zvaigžņu komanda

„Domājām, ka jaunu divriteni neizgudrosim, tādēļ nosauksim restorānu par Bangertu. Bangerta kundzei ir villa (muzeja ēka), bet kungam savu telpu īsti nebija,” smejas Artis. „Neapzinātā veidā arī interjers ir tapis līdzīgs (tā autore ir Diāna Zalāne). Pie mums ir nedaudz lielāks kičs, bet nots ir uzķerta. Ideja ir atspoguļot 30. gadus, kuros ēka būvēta.” Mēbeles meklētas antikvariātos, daudzi interjera elementi ņemti no personīgajiem krājumiem. Pirmā stāva iekārtojums pasūtīts pie latviešu mēbeļniekiem. Interesantie lustru abažūri tapuši Kuldīgā. Karkasi veidoti Gitas tēva Arnolda Pizika uzņēmumā Metālapstrāde, bet krokotos apvalkus šuvusi veikala Zelta apelsīns saimniece Inta Lagzdeniece.
Rozīši smejas, ka Bangertā strādā zvaigžņu komanda. „Mums ir trīs puiši pavāri, visi bijušie vai tagadējie kuldīdznieki. Šefpavārs Aigars Sīlis ir strādājis Kaļķu vārtos Rīgā, Kalvis Kļaviņš arī ir pa pasauli pabraukājis, dažādu valstu restorānos pastrādājis. Trešais ir Kuldīgā daudziem zināmais Peks. Puiši uzkrājuši pieredzi pasaulē un atgriezušies.” Būšot Eiropas virtuve, izmantojot arī vietējo zemnieku piedāvātos produktus, sezonā aktuālo. Kā restorāna vadītāja spēkus jaunā ampluā pārbaudīs Anda Šīmane.

 

Pirmkārt gaidīs kuldīdznieku

„Mums gribētos domāt, ka esam radījuši pievienoto vērtību Pilsētas dārzam. Te ir muzejs, skaisti sakārtots parks, brīvdabas kino vasarā,” saka Artis. Seansu laikā restorāns būšot atvērts. Bet ziemas tumšajos piektdienu un sestdienu vakaros otrajā stāvā, kur ir skatuve, apskaņošana un apgaismojums, varēs notikt muzikāli vai teatrāli pasākumi.

Gribam būt atvērti un pieejami visiem kuldīdzniekiem, ne tikai tūristiem vasarā.

Otrajā stāvā var rīkot banketus līdz 100 cilvēkiem, neslēdzot pirmo stāvu. Ļoti ceram, ka kuldīdzniekiem patiks. Esam gatavi pieņemt arī kādu kritisku vārdu, bet vieta taisīta, lai arī pašiem patiktu,” atzīst Gita.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:



Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: aiga.blumberga@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Kā vērtējat policiju darbu Kuldīgā?
Labi strādā abas policijas.
Labi strādā pašvaldības policija.
Labi strādā Valsts policija.
Neviena nestrādā labi.
Mani tas neskar.
Kurzemnieks Horoskopi