Aizvērt

Ēdoles pilī var arī paēst

2016. gada 2. jūnijā, 15:24
Raksta autors: Juris Lipsnis
Ēdoles pilī var arī paēst
Foto: Juris Lipsnis
SIA Pilskrogs kafejnīca Ēdoles pilī nostrādājusi pirmo mēnesi, un darbinieki uzskata – sākums bijis gana veiksmīgs.

Gan ārzemnieki, gan vietējie

Gandrīz puse apmeklētāju esot ārzemnieki (visvairāk vāciešu), bet nesen te pusdienojuši barona fon Bēra pēcteči. „Kafejnīca šeit bija ļoti vajadzīga,” atzīst tās vadītāja Agnese Grundmane.

Portālā Booking.com šad un tad bija lasāmi komentāri, ka Ēdoles pilī var jauki pārnakšņot, bet nav, kur paēst.

Tagad varam piedāvāt pilnvērtīgu ēdināšanu ne tikai pils viesiem, kuriem citādi būtu vakariņās jādodas uz Alsungu, Kuldīgu vai Jūrkalni, bet arī garāmbraucošiem tūristiem. Turklāt kafiju iedzert atnāk arī vietējie, un par to vislielākais prieks.

Strādājam gandrīz visu nedēļu, izņemot pirmdienu. Darba laiks no 12.00 līdz 20.00, piektdienās un sestdienās – līdz 22.00. Ja viesnīcā ir ciemiņi, dodam brokastis, un tām var pievienoties ikviens.

Paredzam, ka vasarā viesi būs katru dienu. Jau maijā daždien bija pārsteidzoši daudz.

Galdiņus var arī rezervēt. Ziemā, kad cilvēki ceļo mazāk, plānojam ar pils saimniekiem kopīgus piedāvājumus: atpūtas vakarus, nakšņošanu komplektā ar maltīti.”

 

Tradicionālais ar eksotisko

Ēdienkarte ir visai tradicionāla, tomēr darbinieki to papildina ar eksotiskām piedevām. „Esam dzirdējuši atsauksmes, ka pie mums pat parastā karbonāde garšo atšķirīgi,” saka Kuldīgas uzņēmuma Pilskrogs vadītājs un īpašnieks Jānis Bērziņš.

Nelietojam ķīmiskas garšvielas, garšas uzlabotājus, toties slēdzam līgumus ar vietējiem par svaigu produktu piegādi.

Centīsimies būt ekoloģiski. Pils parkā aug vairāki plūškoki, no tiem rudenī gribam ievākt ogas – varētu tapt firmas ēdiens.” Ēdamzāle un plaša virtuve ar visu iekārtojumu tiek nomāta no pils. Virtuvē saimnieko pieredzējušais pavārs Gatis Kārklevalks, kurš strādājis Kuldīgas restorānā Metropole, viesus apkalpo viņa kādreizējā kolēģe Aija Valdmane.

Cenšamies iztikt saviem spēkiem

– tā kā mans dzīvesbiedrs Jānis ir pavārs, varam darbiniekiem iedot brīvdienas, tomēr vasarā vajadzēs palīgus,” secinājusi A.Grundmane. Īpaši karsta darbdiena Pilskrogam būs 19. jūnijs, kad Ēdoles pilī notiks Emīla tirgus (sākums 10.00). Kā ierasts, būs vārīti vēži un vismaz 17 sieru, ciemiņus izklaidēs Druvas amatierteātris ar Īsu pamācību mīlēšanā, būs arī mūzika un dejas.

 

Attēlā:

Ēdoles pilī SIA Pilskrogs kolektīvs – pavārs Gatis Kārklevalks, uzņēmuma īpašnieks un vadītājs Jānis Bērziņš, viņa dzīvesbiedre un kafejnīcas vadītāja Agnese Grundmane un viesmīle Aija Valdmane – iesilda vienu viesiem paredzēto galdiņu.
 

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru: