Aizvērt
Vilgāles ezerā pagaidām lomi mazi

Vilgāles ezerā pagaidām lomi mazi

Nomas tiesības uz rūpniecisko zveju Vilgāles ezerā šogad sadalītas starp mednieku klubu "Kurmāle", Snēpeles uzņēmumu "ROOC" un Uģi Hildebrantu no Rumbas pagasta. Šo jomu reglamentē Ministru kabineta (MK) noteikumi Nr.796 "Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos". Vilgāles ezerā zvejas tīklu limits ir 750 m, un nomas tiesības piešķir Kuldīgas novada dome. U.Hildebrantam piešķirts viens 30 m murds uz gadu, uzņēmumam "ROOC" atvēlētas tiesības uz trim gadiem un tīklu limits šim gadam – 370 m. Pārējais tīklu limits nodots mednieku klubam "Kurmāle".
2019. gada 14. oktobrī, 00:00
Nākamajā numurā piektdien, 24. janvārī
  • Jūrkalnieki spriež, kam pievienoties.
  • Top Kuldīgas vecpilsētas lokālplānojums.
  • Skrundas uzņēmēja Ilze Fricsone un „TRIK’ design”.
  • Sākas Žurkas gads.
  • Starp televīziju un virtuālo vidi.
Drukātās avīzes e-versija Nr. 6
Drukātās avīzes e-versija Nr. 6 Skatīt vairāk
Vecākas ziņas
Kā būs ar zušiem?

Kā būs ar zušiem?

2019. gada 9. septembrī, 00:00
Arī šogad Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos no novembra trīs mēnešus būs aizliegta Eiropas zušu zveja, makšķerēšana un zemūdens medības. Bet šis aizliegums neattiecas uz iekšējiem ūdeņiem, tostarp Usmas ezeru, kas savulaik izpelnījies zušu ezera godu. Savukārt Pasaules Dabas fonds (PDF) aicina jau tagad šīs zivis nepirkt un zveju aizliegt pilnībā.
Padomi laivas izvēlē

Padomi laivas izvēlē

2019. gada 8. septembrī, 00:00
Laivas izvēle atkarīga gan no makšķernieka pieredzes, gan no ūdenstilpes, skaidro Ernests Bušers, Rendas "Zāgkalnu" īpašnieks.
Mazāk lietot antibiotikas

Mazāk lietot antibiotikas

2019. gada 7. septembrī, 00:00
Plašā antibiotiku izmantošana medicīnā un veterinārijā pēdējos gados paātrinājusi pret antibiotikām nejutīgo (rezistento) mikroorganismu rašanos un izplatību.
Zivju ēdieni

Zivju ēdieni

2019. gada 6. septembrī, 00:00
Receptes piedāvā uztura speciāliste Katrīna Spuleniece-Aišpure.
Ko sargāt Riežupē

Ko sargāt Riežupē

2019. gada 26. augustā, 00:00
„Pirmais pārsteigums – Riežupē lašveidīgo ir maz, otrs – daži atrastie īpatņi ir tieši lašu sugas. Tomēr kopumā fauna saglabājusies,” tā pēc zivju resursu izpētes atzīst zinātniskā institūta "Bior" ihtiologs Kaspars Abersons.
Kas tu tāds?

Kas tu tāds?

2019. gada 25. augustā, 00:00
Reiz sen senos laikos... Pag, stop! Nebūs pareizi! Labāk sākšu tā – tas bija tajos laikos, kad Latvijā ļoti aktīvi darbojās vides inspektoru brīvprātīgie palīgi – sabiedriskie inspektori, kuri uzraudzīja, lai ūdeņos būtu kārtība. Tā kā arī man bija gods par to būt, reiz kopā ar vēl pāris tādiem trakajiem nolēmām, ka nakts pavadāma nevis mīkstās cisās, bet gan kādos ūdeņos.
Melni plankumi lašu gaļā

Melni plankumi lašu gaļā

2019. gada 24. augustā, 00:00
Pēdējā laikā lašu ēdēji bieži jautā par hiperpigmentētiem laukumiem jeb melniem plankumiem zivju gaļā.
Zivis – ne tikai svaigas

Zivis – ne tikai svaigas

2019. gada 23. augustā, 00:00
Zivis ir ļoti vērtīga pārtika, bet svaigas ne vienmēr ir pieejamas. Uztura dažādošanai var izmantot konservus vai kūpinājumus. Protams, jācenšas, lai tie uzturā nav galvenie zivju produkti, jo konservi satur daudz sāls.
Zandarti pieaug Usmas ezerā

Zandarti pieaug Usmas ezerā

2019. gada 9. augustā, 00:00
Zinātniskā institūta "Bior" Pelču zivaudzētava Usmas ezera resursus papildinājusi ar 130 tūkstošiem šīs vasaras zandartu mazuļu.
Ceturtdiena – joprojām zivju diena?

Ceturtdiena – joprojām zivju diena?

2019. gada 8. augustā, 00:00
„Latvijā zivis ēd, kaut varētu vēl daudz vairāk,” teic Kuldīgas viesnīcas "Jēkaba sēta" restorāna šefpavārs Jānis Arājums.
Kā rīma no bada izglāba

Kā rīma no bada izglāba

2019. gada 7. augustā, 00:00
Šo stāstu uzticēja laivotāju četrotne, kurai Abavā gadījās gandrīz vai neticams piedzīvojums, – kā jau makšķernieku stāstiem piedienas. Sākumā par copi pat nav domāts, jo mērķis bija pie ūdeņiem atpūsties, bet vēlāk (tā – starp citu) tieši līdzi paņemtajām badapātagām izrādījusies liela nozīme.
Zivju soļanka

Zivju soļanka

2019. gada 31. jūlijā, 11:19
Uztura speciāliste Katrīna Spuleniece-Aišpure piedāvā zivju soļankas recepti.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: aiga.blumberga@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Kā vērtējat degvielas cenu pieaugumu?
Braukšu kā braucu
Braukšu mazāk
Iegādāšos Lietuvā
Vairāk staigāšu kājām
Izmantošu velosipēdu
Mani tas neietekmēs
Atbalstu, jo mazināsies vides piesārņojums
Neatbalstu, jo tāpat jau viss ir dārgs
Kurzemnieks Horoskopi