Aizvērt

Zivju ēdieni

2019. gada 6. septembrī, 00:00
Raksta autors: Katrīna Spuleniece-Aišpure
Zivju ēdieni
Receptes piedāvā uztura speciāliste Katrīna Spuleniece-Aišpure.
ĀBOLU SALĀTI AR KŪPINĀTĀM ZIVĪM

Vajadzēs: 125 g makaronu, 200 g žāvētu zivju, 1–2 ābolus, 1 glāzi sasmalcinātu seleriju sakņu, 1 sīpolu, ½ glāzes majonēzes, ½ glāzes grieķu jogurta, maltus sarkanos piparus, ½ tējk. sinepju, sāli.

Kā pagatavot. Makaronus novāra un notecina caurdurī. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež kubiņos. Zivis (piem., skumbriju) attīra no asakām. Pievieno rīvētas seleriju saknes. Visus komponentus samaisa. Majonēzei pievieno jogurtu, sinepes, sakapātu sīpolu, sāli un sarkanos piparus. Ar šo mērci pārlej salātus.



TUNČA SALĀTI AR SARKANO SĪPOLU

Vajadzēs: 125 g maksalātus (vislabāk Iceberg), tomātus, tunci savā sulā, sarkanos sīpolus, vārītu olu, jogurta mērci (jogurtu bez piedevām, pieliekot garšvielas pēc izvēles), maltus melnos piparus.

Kā pagatavot. Salātus saplucina. Tomātus, sīpolus un olu sagriež. Visu kārto uz liela šķīvja vai bļodā un pārlej ar mērci.



PUPIŅU SALĀTI AR SIĻĶI

Vajadzēs: 200 g pupiņu, 200 g ābolu, 200 g marinētu gurķu, 50 g sīpolu, 100 g siļķes, 100 g majonēzes, 100 g skāba krējuma.

Kā pagatavot. Pupiņas uz nakti iemērc ūdenī. Izvārītām, atdzesētām pupiņām pievieno sīki sagrieztus ābolus, gurķi, sīpolu un siļķes gabaliņus. Sajauc ar majonēzi un krējumu vai jogurtu bez piedevām. Visas sastāvdaļas sajauc.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:



Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: aiga.blumberga@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Kas rudenī jūs visvairāk var iepriecināt?
Labs laiks
Krāsainās koku lapas
Novākts dārzs, laba raža
Sagatavotie krājumi ziemai
Dzestrie rīti
Siltums radiatoros
Ceļojums uz siltajām zemēm, pagarinot vasaru
Ziemassvētku tuvošanās
Kurzemnieks Horoskopi