Aizvērt

Zivs virtuvē

2020. gada 11. augustā, 09:26
Raksta autors: Katrīna Spuleniece-Aišpure, uztura speciāliste
Zivs virtuvē
Svaiga, pašu gatavota zivs vienmēr ir garšīga. Tas ir arī labs veids, kā paēst veselīgi. Neaizmirstiet to pasniegt ar svaigiem salātiem un piedevām, piemēram, rīsiem. Labu apetīti!
Breksis ķiploku un medus marinādē

Vajadzēs: 1–1,5 kg brekša, ķiploka galviņu, 1 ēd.k. medus, sāli, piparus, olīveļļu, baltos un rozā piparus, rīvmaizi.

Kā pagatavot. Breksi pa muguru pārgriež uz pusēm, atver vaļā un iztīra vēderu. Zivi nevajadzētu skalot ar ūdeni – pēc tīrīšanas to noslauka ar papīra dvieli. Bļodiņā ielej ēdamkaroti olīveļļas, pievieno tikpat medus un 3–5 saspiestas ķiploku daiviņas. Pieliek arī pāris ķiploku daiviņu, kas sagrieztas ripiņās, un naža galu svaigi maltu melno piparu. Ar šo marinādi zivi iesmērē un atstāj uz 20 minūtēm.
Cepešpannā ieklāj cepamo papīru un iesmērē ar eļļu. Liek virsū zivi ar zvīņām uz leju. Pārkaisa ar baltajiem un rozā pipariem, uzkaisa nedaudz rīvmaizes. Cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 50 minūtes. Ilgums ir atkarīgs no zivs izmēra. Pēc izņemšanas breksim uzkaisa sāli. Uz šķīvja pasniedz veselu, klāt ēd svaigus salātus.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Kur lasāt laikrakstu “Kurzemnieks”?
Abonēju laikraksta drukāto versiju gadam
Abonēju laikraksta drukāto versiju trim mēnešiem
Abonēju laikraksta drukāto versiju mēnesim
Abonēju laikraksta elektronisko versiju
Pērku regulāri
Nopērku, ja pamanu man interesējošu tēmu
Sekoju “Kurzemniekam”” sociālajos medijos
Izlasu citur - bibliotēkā, pie kaimiņa u.c.
Nelasu
Kurzemnieks Horoskopi