Aizvērt

Gatavo kopā ar Katrīnu

2018. gada 17. aprīlī, 16:16
Raksta autors: Katrīna Spuleniece-Aišpure
Gatavo kopā ar Katrīnu
Receptes iesaka uztura speciāliste Katrīna Spuleniece-Aišpure.
BALTĀS ZIVS FILEJA AR APELSĪNU SULU UN INGVERU

Vajadzēs: 175 g baltās zivs filejas (mencas, tilapijas, butes, asara) bez ādas un asakām, apelsīna puses sulu, ½ tējk. sasmalcināta ingvera, olīveļļu cepšanai, sāli un piparus.
Kā pagatavot: zivs filejas nosusina ar papīra dvieli un dažas minūtes no abām pusēm cep sakarsētā olīveļļā. Apelsīna sulu bļodiņā sajauc ar ingveru, sāli un pipariem, ar to pārlej izceptās zivis, nedaudz pakarsē, noņem no uguns un pirms pasniegšanas vēl patur pannā.


KŪPINĀTAS SIĻĶES UZKODA /24 gabaliņiem/

Vajadzēs: 3 kūpinātas siļķes filejas, 6 rupjmaizes šķēles, 150 g skābā krējuma, 1 ēd.k. mārrutku, 2 ēd.k. sakapātu maurloku.
Kā pagatavot: siļķes fileju sagriež mazos gabaliņos, krējumu sajauc ar mārrutkiem un maurlokiem, siļķes gabaliņus samaisa ar mērci un liek ledusskapī savilkties. Katru maizes šķēli sagriež četrās daļās un virsū liek apmēram tējkaroti zivju masas, rotā ar lokiem.


FENHEĻA SALĀTI AR LASI UN REDĪSIEM

Vajadzēs: 12 plānas kūpināta laša šķēles, 150 g skābā krējuma, 1 fenheli, bunti redīsu, 1 ēd.k. kapātu diļļu, 1 citrona mizu un sulu, 1 ēd.k. anīsa liķiera (ja vēlas).
Kā pagatavot: mērcei samaisa krējumu ar dillēm, smalki sarīvētu citrona miziņu un sulu, liķieri, pievieno sāli un piparus, liek ledusskapī ievilkties. Fenheli un redīsus sagriež plānās šķēlēs, kārto uz šķīvja kopā ar laša gabaliņiem, pārlej ar mērci.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:



Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: aiga.blumberga@kurzemnieks.lv.
Sludinājumi

Darbs datoru sistēmu tehniķim

Nacionālo bruņoto spēku Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes štābs (90000040549) aicina darbā DATORU SISTĒMU TEHNIĶI (civilā darbinieka amats). Motivācijas vēstuli, CV un izglītību apliecinoša dokumenta kopijas iesniegt līdz 16. novembrim Ventspils ielā 102, Kuldīgā, vai e-pastā: NG4BDEHQS1@mil.lv. Vairāk pa tālr. 63403613 vai mājaslapā: https://www.facebook.com/ KurzemesBrigadesKaraviriZemessargi/.
Aptauja
Kā stiprināt savu imunitāti rudenī?
Uzturā lietoju dabīgos vitamīnus.
Daudz esmu svaigā gaisā.
Kārtīgi izguļos.
Bieži mazgāju rokas.
Vēdinu telpas.
Mēģinu nestresot.
Slimoju reti.
Neko nedaru.
Kurzemnieks Horoskopi