Aizvērt

Krāsnī cepta bute un pildīta forele

2018. gada 9. novembrī, 00:00
Raksta autors: Katrīna Spuleniece- Aišpure
Krāsnī cepta bute un pildīta forele
Zivju ēdienu receptes piedāvā uztura speciāliste Katrīna Spuleniece- Aišpure.
KRĀSNĪ CEPTA BUTE

Vajadzēs: 2 butes, ¼ litra dabīgā jogurta, 1 ēd.k. citrona sulas, 2 ēd.k. baltvīna, maltu muskatriekstu, 1 olas dzeltenumu, sāli, piparus, sviestu pannas iesmērēšanai.
Kā pagatavot: cepešpannu iesmērē ar sviestu un uzliek iztīrītas zivis. Jogurtu samaisa ar citrona sulu, vīnu, rīvētu muskatriekstu un olas dzeltenumu, pievieno sāli un piparus. Ar šo mērci pārlej zivis, lai tās būtu nosegtas. Liek cepeškrāsnī un 20–25 minūtes cep 180 grādos. Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem.


PILDĪTA FORELE

Vajadzēs: 2 notīrītas, izķidātas foreles (katra ap 250 g), sāli, piparus, 250 g svaigu šampinjonu, saišķi pētersīļu, 25 g rīvēta siera, 2 ēd.k. rīvmaizes, 1 olu, 1 tējk. sviesta, 2 plānas šķēlītes žāvēta speķa vai bekona, 4 mazus sīpolus, 100 g skābā krējuma, 125 ml baltvīna, pusi citrona, zaļumus.
Kā pagatavot: zivis no iekšpuses un ārpuses ierīvē ar sāli un pipariem. Notīra šampinjonus: 50 g smalki sakapā, pārējos sagriež ripiņās. Pildījumam sajauc sakapātos šampinjonus, smalki kapātus pētersīļus, sieru, rīvmaizi, olu, sāli un piparus. Zivis piepilda ar šo masu un liek ar sviestu ieziestā lēzenā cepamtraukā. Zivīm uzliek speķa šķēlītes, pārber sagrieztus sīpolus un šampinjonu ripiņas. Skābo krējumu sajauc ar vīnu, sāli un pipariem. Mērci pārlej zivīm. Trauku pārsedz ar foliju un cepeškrāsnī 20–30 minūtes cep 200 grādos. Pasniedz ar dārzeņiem.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:



Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: aiga.blumberga@kurzemnieks.lv.
Sludinājumi

Darbs autoservisa vadītājam

SIA “Gros Auto Grupa” (LV40102021499) aicina darbā autoservisa vadītāju (Sūru ielā 3, Kuldīgā). Pienākumi: vadīt autoservisa darbu, sniedzot kvalitatīvus autoremonta pakalpojumus klientiem; uzturēt sadarbību ar klientiem, apzināt jaunu klientu piesaisti; plānot nepieciešamos resursus, kontrolēt to izlietošanu; vadīt komandu, kontrolēt darba izpildes kvalitāti; plānot un veikt nepieciešamo darbinieku atlasi un ievadīšanu darbā; nodrošināt prasībām atbilstošu izstrādāto materiālu un iepakojumu utilizāciju; nodrošināt klientu pretenziju un problēmsituāciju efektīvu risināšanu; nodrošināt vispusīgu saimniecisku jautājumu savlaicīgu risināšanu. Prasības: pieredze līdzvērtīgā amatā; zināšanas par auto remonta darbu plānošanu, organizēšanu, izmaksu aprēķiniem; pieredze komandas vadībā, uzdevumu plānošanā, izpildes kontrolē; labas prasmes darbā ar datoru („MS Office”); labas latviešu un krievu valodas zināšanas; atbildības izjūta, orientācija uz rezultātu, patstāvība; labas organizatora, sarunu vadīšanas un sadarbības prasmes. Piedāvājam: darbu uzņēmumā, kas ir viens no nozares līderiem; personīgās un profesionālās attīstības iespējas; atalgojumu 1050–1200 eiro (bruto). CV sūtiet e-pastā darbs@gros-auto.lv līdz 25. janvārim.
Aptauja
Kurš, jūsuprāt, būs premjerministrs?
Krišjānis Kariņš
Arvils Ašeradens
Jānis Bordāns
LDDK kandidāts Reinis Bērziņš
Kāds cits
Kurzemnieks Horoskopi