Aizvērt

Krāsnī cepta bute un pildīta forele

2018. gada 9. novembrī, 00:00
Raksta autors: Katrīna Spuleniece- Aišpure
Krāsnī cepta bute un pildīta forele
Zivju ēdienu receptes piedāvā uztura speciāliste Katrīna Spuleniece- Aišpure.
KRĀSNĪ CEPTA BUTE

Vajadzēs: 2 butes, ¼ litra dabīgā jogurta, 1 ēd.k. citrona sulas, 2 ēd.k. baltvīna, maltu muskatriekstu, 1 olas dzeltenumu, sāli, piparus, sviestu pannas iesmērēšanai.
Kā pagatavot: cepešpannu iesmērē ar sviestu un uzliek iztīrītas zivis. Jogurtu samaisa ar citrona sulu, vīnu, rīvētu muskatriekstu un olas dzeltenumu, pievieno sāli un piparus. Ar šo mērci pārlej zivis, lai tās būtu nosegtas. Liek cepeškrāsnī un 20–25 minūtes cep 180 grādos. Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem.


PILDĪTA FORELE

Vajadzēs: 2 notīrītas, izķidātas foreles (katra ap 250 g), sāli, piparus, 250 g svaigu šampinjonu, saišķi pētersīļu, 25 g rīvēta siera, 2 ēd.k. rīvmaizes, 1 olu, 1 tējk. sviesta, 2 plānas šķēlītes žāvēta speķa vai bekona, 4 mazus sīpolus, 100 g skābā krējuma, 125 ml baltvīna, pusi citrona, zaļumus.
Kā pagatavot: zivis no iekšpuses un ārpuses ierīvē ar sāli un pipariem. Notīra šampinjonus: 50 g smalki sakapā, pārējos sagriež ripiņās. Pildījumam sajauc sakapātos šampinjonus, smalki kapātus pētersīļus, sieru, rīvmaizi, olu, sāli un piparus. Zivis piepilda ar šo masu un liek ar sviestu ieziestā lēzenā cepamtraukā. Zivīm uzliek speķa šķēlītes, pārber sagrieztus sīpolus un šampinjonu ripiņas. Skābo krējumu sajauc ar vīnu, sāli un pipariem. Mērci pārlej zivīm. Trauku pārsedz ar foliju un cepeškrāsnī 20–30 minūtes cep 200 grādos. Pasniedz ar dārzeņiem.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:



Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: aiga.blumberga@kurzemnieks.lv.
Sludinājumi

Darbs datoru sistēmu tehniķim

Nacionālo bruņoto spēku Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes štābs (90000040549) aicina darbā DATORU SISTĒMU TEHNIĶI (civilā darbinieka amats). Motivācijas vēstuli, CV un izglītību apliecinoša dokumenta kopijas iesniegt līdz 16. novembrim Ventspils ielā 102, Kuldīgā, vai e-pastā: NG4BDEHQS1@mil.lv. Vairāk pa tālr. 63403613 vai mājaslapā: https://www.facebook.com/ KurzemesBrigadesKaraviriZemessargi/.
Aptauja
Kā stiprināt savu imunitāti rudenī?
Uzturā lietoju dabīgos vitamīnus.
Daudz esmu svaigā gaisā.
Kārtīgi izguļos.
Bieži mazgāju rokas.
Vēdinu telpas.
Mēģinu nestresot.
Slimoju reti.
Neko nedaru.
Kurzemnieks Horoskopi